Aerobic tipusu órák
Step intenzív

Intenzív zsírégető és alakformáló óra, amelyben a step aerobik alaplépéseit kombináljuk egyszerű koreográfiában kézi súlyzók használatával.

Step intervall

A step órát az intervall módszer alkalmazásával tesszük változatosabbá, azaz az állóképesség fejtesztés egy másik módszerét alkalmazzuk. Az óra lényege,hogy rövidebb,illetve hosszabb,szabályosan ismétlődő,változó intenzitású szakaszokból épül fel,és közepes intenzitású terhelési,és alacsonyabb intenzitású pihenőfázisok váltakoznak egymással. Így a zsírégető fázist kitoljuk az edzés utáni órákra is.

Alakformáló

Egyszerű, jól követhető óra , amely magában foglalja a vázizmok fejlesztésén,erősítésén túl a mélyizmok aktiválását az egyensúly és a stabilitás fejlesztését. Olyan erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat tartalmaz, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10 - 15 perces intenzív bemelegítéssel indul, majd nyújtással előkészítjük a foglalkoztatásra kerülő izomcsoportokat. Ezután következik 35 - 40 percben az egész testre kiterjedően a nagy izomcsoportok foglalkoztatásával a fejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk segédeszközöket, kézi súlyzót, pump-ot, gumikötelet, fit ball-t, soft ball-t, core-board-ot, step padot. Az eszközhasználat a különböző edzők eltérő módszereitől függően változik. Az alakformáló gyakorlatokat különböző kiinduló helyzetekben hajtjuk végre, izomcsoportonként 2-3 gyakorlatot végzünk.

Tónusformáló köredzés

Tökéletes zsírégetés és alakformálás egyszerre. Különböző erősítő és kardio jellegű gyakorlatokat köredzés formájában ismételünk, intervallumos módszerrel. Ez az óratípus sokoldalúsága és hatékonysága miatt egyre népszerűbb a fitnesz klubokban. Az edzés célja a keringési és légzőrendszer kapacitásának növelése, az izomcsoportok foglalkoztatása, az általános fittség növelése. A köredzés lényege, hogy az edzésprogram különböző jellegű erő- és állóképesség fejlesztő gyakorlatokból van összeállítva, amelyeket meghatározott állomásokon, megadott időre, megtervezett pihenőidővel hajtunk végre. Az óra sokféleképpen variálható. Ez függ a résztvevők számától, edzettségétől, a térben való elhelyezkedéstől. Igazán intenzív óratípus, ahol megdolgoztatunk minden izomcsoportot. A hangulat garantált, az eredmény pedig nem marad el.

Zsírrobbantó óra

Azoknak ajánljuk

Az óra felépítése: Egy 5 perces bemelegítéssel kezdjük. Majd 25 percben nőies elemekkel tarkított kardió edzést végzünk. Az óra másik 25 percében tovább bombázzuk a kényes területeinket: has, fenék, comb. Majd pedig az utolsó 5 percben nyújtással egybekötött meditációval fejezzük be az órát. Mottó: Érjük el Életed legjobb formáját!

  

VISSZA