Cross Fit, atlétika, konditermi típusú órák
Cross Fit

Az edzéseken saját testsúllyal, szabad súlyokkal, kardio módszerekkel és kiseszközökkel (gumikötél, girja vagy kettlebell, ugráló kötél, zsámoly, medicin labda, TRX kötél, mászó kötél, kalapács, traktor gumi, olimpiai rudak, tárcsák) végzünk gyakorlatokat. Ez speciális páros és kiscsoportos feladatokat takar, amelybe kettlebell alapgyakorlatok, vagy éppen küzdősport alapelemek is bekerülhetnek. Az edzések különböző bemelegítéssel kezdődnek, melyet egy intenzitásfokozó rész követ, majd a főrészben gyakorlatsorok és/vagy köredzés-állomások következnek, az óra végét légző gyakorlatok és a kötelező nyújtás zárja. A Cross Training valójában egy olyan edzésmódszer, melyben több sportág mozgásanyagát felhasználva a lehető legtöbb kondicionális képességet fejlesztjük egyszerre, illetve felváltva. A különböző mozgásformák mixelésével igen hatékony edzéshatást tudunk elérni! Cél a minél hatékonyabb és változatosabb edzés, valamint új mozgásformák megtanulása, alkalmazása. Mivel a tréningek összetettségben, terjedelemben, nehézségben különbözőek, ezért minden ember számára alkalmazható. Szabadidő sportolótól az élsportolóig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb gyakorlatsort. A program alkalmazhatósága és egyénre szabhatósága korlátlan. Változatossága és a csoportban végezhető edzés lehetősége miatt igen szórakoztató! Megszámlálhatatlan program áll rendelkezésre ahhoz, hogy eredményt érj el! Próbáld ki, és győződj meg saját magad hatékonyságáról! Kezdőkből lesznek a haladók! :)

B-Fit köredzés

A foglalkozás multifunkcionális céljában és összetételében is: az egészséges mozgáson túl, a jó közérzet megteremtése mellett, alakformáló, erő- és állóképesség fejlesztő hatású férfiak és nők számára egyaránt. A B-fit edzések -magas intenzitású blokkokban- sokszínűen magukba olvasztják a klasszikus "alapgyakorlatok" mellett a köredzés, a saját testsúlyos edzés, a fegyenc-tréning, a tae bo, a box-a-cise (box-a-size) és a karate elemeit, valamint más erő-, állóképességi-, ügyességi-, gyorsasági- és egyensúlyi gyakorlatokat. A cél nem elsősorban az izomtömeg növelése, hanem az izmok állóképességének fokozása, a zsírpárnák elégetése, az egész test tónusossá tétele. Az edzések során a kedvező élettani hatás mellett fokozódik a ruganyosság, fejlődik a mozgáskoordináció és javul a testtartás is. A "B-fit" erősen személyiségformáló; kitartásra, küzdeni tudásra nevel, akaraterőt acéloz, céltudatosságot fejleszt, összpontosítást javít. Minden edzés egy újabb kihívás, arra, hogy legkeményebb ellenfeled, önmagad felett arass győzelmet!

Funkcionális tréning

A funckionális tréning nem más, mint ahogy eddig is edzettünk, gimnasztikaszerű gyakorlatsorok. Atléták, súlyemelők évszázadok óta használják ezt az edzésformát. Mint koncepció, a funkcionális edzés célja, hogy egy erős alapot adjon. Ez a tréning előkészíti szervezetünket, izomzatunkat a mindennapi igénybevételre és az általunk végzett munkára. Úgy lehetne jellemezni ezt az edzésformát, mint egy olyan gyakorlatsor, mely által hatékonyabban tudjuk végezni a mindennapi rutinfeladatokat. A funkcionális tréning másik alapvető sajátossága, hogy középpontba helyezi az úgynevezett „core” izmok fejlesztését (az ágyéki gerincszakasz körül lévő izomhurok), mely izomcsoport a testünk erőközpontja és gerincünk stabilizálásában is alapvető fontosságú.

TRX

Az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztette ki, de mára az egyik leginnovatívabb fitness eszközzé vált világszerte. A 70 dkg-os heveder-rendszer lényegében egy mobil edzőterem. A TRX-el végtelen számú gyakorlat végezhető és az egész testet meg lehet vele mozgatni. Az edzésnél a saját testünket használjuk ellenállásként és az intenzitást is mi magunk határozzuk meg, így lehetséges, hogy ugyanazt az eszközt használja egy elit katona és egy modell is. Sokoldalú terhelés, egyszerre fejlődik az erő és az állóképesség, javul a koordináció. Erősödnek az izületi szalagok. A gyakorlatok folyamatosan nehezíthetők és végtelen számban variálhatóak. A testet és az izmokat a mindennapi élet kihívásaira készíti fel, nem az izomépítés a lényeg, hanem a kiegyensúlyozott, stabil és terhelhető teljes izomzat. A módszer a test természetes képességeit erősíti és emeli ki.

ATFIT

Ajánlott mindenkinek aki szeretne fogyni, alakot formálni, aki szeret futni, szereti az atlétikát,és az intenzív testmozgást. A foglalkozások alatt az atlétika illetve a fitness gyakorlat anyagából merítve folyamatos a pulzus ellenőrzés. Mozgáskoordinációt javító, erősítő, preventív, és álló képességet fejlesztő gyakorlatok jellemzik. A feladatok végrehajtása frontális illetve differenciált rendszerben valósul meg. A program alapvetően a futásra épül, atlétikára támaszkodik, és fitness-el egészül ki. Felhasznált eszközök: step pad, gumikötél, koordinációs létra, koordinációs karika, kisgát, medicinlabda, gimnasztika szőnyeg, gimnasztika labda, bója.

Hot Iron

A csoportos edzés során a résztvevők egy hosszú súlyzórúdra pakolják fel a súlyzótárcsákat. Természetesen személyre szabottan állapítják meg a súlyok nehézségét - az órán az edző egy személyi edzőhöz hasonlóan minden egyes vendéggel külön-külön is foglalkozik. A súlyzórúd könnyű, csak két kilót nyom, így a bátortalan, korábban nem sportoló vendégek is bemerészkedhetnek az órára. A módszer egyedülálló hatékonysága többek közt abban rejlik, hogy utóégető hatással bír, vagyis szervezeted nemcsak az edzés során, de utána 24 órával is küzdeni fog a zsírsejtekkel, ugyanis izmaid regenerálódás közben folytatják a kalóriák égetését.


VISSZA